Göz Kuruluğunun Başlıca Nedenleri:
Göz tansiyonu; bu rahatsızlıktan doğan sorunlarda kullanılan göz damlaları göz kuruluğuna yol açabilmektedir.
-Klimalı ortamda bulunmak; bilindiği üzere klimaların ortamdaki havayı kurutmasından dolayı gözyaşlarının buharlaşmasını hızlandırarak göz kuruluğuna neden olabilmektedir.
-Kontak lens kullanımı; lens kullanımı gözyaşının buharlaşmasını hızlandırdığı için etkenlerden bir tanesidir.
-Sigara kullanımı; içilen sigaraların dumanındaki kimyasal maddeler göz yüzeyine zarar vererek göz kuruluğuna neden olabilmektedir.
-Bilgisayara uzun süre bakmak; Bilgisayar başında çalışıyor iseniz bu madde sizin için önemlidir. Bilgisayar başında göz kırpma oranımız düştüğünden dolayı gözyaşı üretimi azalır. Bu yüzden de göz kurluğu riski artmaktadır.
-Çevresel faktörler; rüzgar, nemi düşük ortam, radyasyon, kimyasal madde, sağlıksız ışınlar, oksijenin düşük olduğu yerler de göz kuruluğuna neden olmaktadır.
Göz Kuruluğunun Tedavisi Var Mıdır?
Göz kuruluğunun tedavi yönteminde amaç göz ıslaklığını sağlayıp, göz yaşını artırmaktır. Tedavi için bulunduğunuz ortamın nemi artırılmalı ve güneşli ortamlarda güneş gözlüğü kullanılması önemlidir. Suni gözyaşları da tedavi yöntemlerinin ilk aşamasıdır. Ancak bu yöntemler ileri derecede kuruluk riski olan kişilerde yeterli olmayabilir. Gözyaşı boşalma kanallarına gözyaşı kaybını azaltmak adına geçici olarak tıkaç takılması, aynı bölgenin kalıcı olarak lazer ile kapatılması gibi tedavi yöntemleri de uygulanabilmektedir.