Beyin Tümörleri İstanbul | Pendik Yüzyıl Hastanesi

Beyin Tümörleri

Beyin tümörleri, kafatası içinde farklı bölgelerde gelişebilen iyi ya da kötü huylu kitlelerdir. Kötü huylu olması durumunda kanser olarak nitelendirilir. İyi huylu beyin tümörleri yavaş büyür ve başka organlara yayılma göstermez. Nadiren de olsa kötü huyluya dönüşme ihtimali olabilir. Böyle bir durumda tümörün belirli aralıklarla kontrol edilir ve gerekirse cerrahi yöntemlerle alınır.

Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniğimizde beyin tümörü tanısında son teknoloji cihazlarımızı kullanıyoruz. Böylece kanserli hücreli en erken evrede teşhis ederek tedaviye başlıyoruz. Özellikle geçmeyen şiddetli baş ağrısı şikayetlerinizde detaylı tetkikler ile tümör varlığının araştırılması gerekir. En doğru ve etkili tanı yöntemlerinden yararlanmak için hastanemize başvurabilirsiniz.

Beyin Tümörü Belirtileri

  • Geçmeyen baş ağrısı
  • El becerilerinde gerileme
  • Kişilik bozukluğu
  • Bulantı, kusma
  • El ve ayaklarda güçsüzlük
  • Mimiklerde yavaşlama
  • Hormonal bozukluklar

İyi Huylu ve Kötü Huylu Beyin Tümörü Arasındaki Fark

Tümörler kabaca iyi ve kötü huylu olarak ikiye ayrılır. İyi huylu tümörler keskin bir sınıra sahip olurlar ve sağlam dokuya karışmadan, onları ittirerek büyürler. Kötü huylular ise sağlıklı dokunun içerisine işleyerek büyürler.

Beyin Tümörü Tanı Yöntemleri

Beyin tümörleri, görüntüleme yöntemleri ile teşhis edilebilir. Bilgisayarlı tomografi ve MR tetkikleri yapılarak tümör varlığı netleştirilir. Gerekirse patolojik inceleme için biyopsi alınır. Tanıda kullanılan teknikler, etkili bir tedavi sürecinin işlemesi için önem arz eder.

Beyin Tümörü Tedavisi

1. ve 2. Evre Tümör Tedavisi: Cerrahi, radyoterapi, kemoterapi gibi yöntemler uygulanabilir. Cerrahi ile tümör tamamen çıkarılabilir, ardından radyoterapi ile nüks önlenir.

 

Evre Tümör Tedavisi: Radyoterapi ve kemoterapi gibi yöntemlerle tümör küçültülmeye çalışılır. Cerrahi mümkünse uygulanabilir.

 

Evre Tümör Tedavisi: Kemoterapi ve radyoterapi ile hastanın yaşam süresi uzatılmaya çalışılır.

Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası Süreç

Ameliyat sonrası yaşamı etkileyen faktörler; hastanın yaşı, ameliyat öncesi klinik durumu, tümörün çıkarılıp çıkarılmadığı, ek tedavi gerekliliği ve kognitif işlevlerin yeterliliği gibi unsurlardır. Hasta, hekim, hasta yakınları ve gerektiğinde psikiyatrist desteği ile ortak bir değerlendirme yapılmalıdır. Destek alınabilecek noktalarda yardımcı olunmalıdır.

Lütfen, herhangi bir sağlık sorunuyla ilgili olarak kesin bilgi almak için uzman bir sağlık profesyoneline danışınız. Bu yazı yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve kişisel bir tıbbi durumu ele almamaktadır.

Uzman Hekim Kadromuz

Formu Doldurun, Size Ulaşalım

İnstagram
Bilgi Alın